tiistai 18. lokakuuta 2016

Kutsu kulttuurimatkailun työpajoihin 10.11. ja 8.12.

Onko sinulla erinomainen matkailupalvelu, jolle etsit kumppania? Kulttuurimatkailu-idea, jonka toimivuutta haluaisit testata ammatti-sparraajalla? Kaipaako paikallinen tuotteesi apua?

Haluamme auttaa eteläkarjalaisia kulttuurin ja matkailun ammattilaisia eteenpäin, 
TERVETULOA KULTTUURIMATKAILUN TYÖPAJOIHIN IMATRALLE 10.11. JA 8.12.!
Paikka: Imatran kylpylä (Purjekuja 2, 55420 Imatra) 

Voit ilmoittautua jompaankumpaan tai molempiin työpajoihin tarpeittesi mukaan.

1. työpaja 10.11.2016 klo 13.00–16.30. Teemana: tuotteet matkailijoille ja kestävä kehitys. Kuinka tuotteistaa ajattomia tuotteita matkailijoille yhdessä ja erikseen?
2. työpaja 8.12.2016 klo 13.00–16.30. Teemana: matkailureitit ja lähimatkailu.
Kuinka voimme tehdä yhteistyötä ja tuotteistaa paremmin matkailureittejä?

Työpajat ovat ilmaisia ja suunnattu kulttuurin ja matkailun alan toimijoille Etelä-Karjalassa.

Työpajojen sisältö:

- Alustukset: Juha Iso-Aho / Culture Finland Etelä-Karjalan aluekoordinaatiohanke ja Minna Kähtävä-Marttinen / Saimaa GeoPark.
- Työpajatyöskentely: sparraaja Pekka Krook / Sparraustehdas.
- Lopuksi yhteenveto ja sovitaan miten tuotekonsepteja voidaan viedä eteenpäin.
- Pääset hyödyntämään paikallaolijoiden asiantuntemusta ja verkostoja siinä, että saat konkreettista apua tuotteiden/palvelujen edistämisessä!

Paikkoja työpajoissa on rajoitetusti! Ilmoittautuminen 4.11. mennessä: 
Heini Kähkönen, Humak, heini.kahkonen(at)humak.fi, puh. 020 7621 368



Työpajat toteuttavat ”Culture Finland – Etelä-karjalan aluekoordinaatio” -hanke sekä ”Luotsie – uutta luova yrittäjyys Etelä-Karjalassa” (Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Saimaan ammattikorkeakoulu) -hanke.


Lisätietoja:

Heini Kähkönen, Humak, heini.kahkonen(at)humak.fi, puh. 020 7621 368
Juha Iso-Aho, Humak, juha.iso-aho(at)humak.fi, puh. 020 7621 202


  

       
 

maanantai 17. lokakuuta 2016

Taipalsaaren hyvinvointikyselyn tulokset

Luotsie-hanke keräsin kesän aikana tietoa Taipalsaarella asuvien, mökkeilevien ja työskentelevien ihmisten hyvinvoinnista. Kyselyä toteutettiin keräämällä yksittäisiä nostoja Taipalsaari-päivillä sekä Sivistysmessuilla ja kunnan nettisivuilta löytyvällä kyselylomakkeella.

Lupasimme lähteä toteuttamaan kyselyn tulosten perusteella pilottikokeiluja. Pidemmän tähtäimen tavoitteena hankkeessa on edistää Saimaan ammattikorkeakoulun ja Taipalsaaren kunnan välistä yhteistyötä.

Saimme kyselyyn runsaasti osallistujia ja paljon hyviä ajatuksia – kiitos kaikille osallistuneille! Vastauksia saatiin 93 nettikyselyyn, 35 Sivistysmessuilla ja 167 Taipalsaari-päivillä. Tapahtumissa kerätyt vastaukset olivat yksittäisiä nostoja, nettikyselyssä perusteellisempia vastauksia.


Kootusti tilastoja nettikyselystä:


Tausta


Perhekoko

Ikä


Kuinka arvioit kunnan palvelut?




Yksittäisistä nostoista vastauksissa niin nettikyselyissä kuin tapahtumissa toistuivat ainakin nämä aiheet toiveissa:

• Ympäristön siisteys ja talkooperinteen elvyttäminen
• Kaikille avoimet ulkoilmapaikat harrastamiseen, esimerkiksi koirapuisto ja tekonurmi
• Monen sukupolven kohtaamispaikat, kuten vanhuksia päiväkoteihin ja lapsia vanhainkodeille sekä yhteisöllisiä mahdollisuuksia tavata muita kuntalaisia.
• Uudet kohderyhmät esimerkiksi liikuntapalveluille: esimerkiksi omat liikuntavuorot kotona oleville pienten lasten vanhemmille ja erityistarpeita omaaville ryhmille.
• Monenlainen yhteisöllisyyden kaipuu, kuten ruokapiiritoiminta.
• Markkinoinnin parantaminen: esimerkiksi paremmin tietoa kunnan tapahtumista kuntalaisille ja kattavampia tietopaketteja alueesta vaikkapa mökkivieraille. Parempia foorumeita tiedon kulkuun, kuten kyläyhdistysten, yrittäjien ja kunnan välille.
• Kaivataan lapsille ja nuorille matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia, kuten ”höntsä-liikuntaa” – eli muutakin kuin seurojen urheiluharrastuksia.
• Koettiin tärkeänä, että kuntalaisia kuultaisiin jo osana päätöksentekoa.

Yleisesti Taipalsaareen tunnuttiin olevan tyytyväisiä. Hyvät peruspalvelut saivat kiitosta ja erityisesti maisemia ja luonnonrauhaa kiiteltiin.


Vastausten perusteella on tehty muutamia nostoja, joita on jo alettu edistämään Luotsie-hankkeen puitteissa.

1. Tiedottamiskanavien edistäminen. Monet saaduista vastauksista olivat sellaisia, joita kunta jo toteuttaakin. Tiedon kulku ja avoin viestin välitys todettiin kunnan puolelta yhdeksi puutteeksi, ja tässä hanke haluaa olla mukana edistämässä. Koska tavoitteenamme on myös yrittäjyyden edistäminen ja elinkeinoelämän virkistäminen, Luotsie-hanke aikoo elvyttää nyt syksyllä Taipalsaarella muutaman vuoden tauolla olleen kunnan aamukahvit perinteen. Kahveille kutsutaan nyt ainakin ensin paikallisia yrittäjiä kohtaamaan kunnan ihmisiä. Lisätietoa tulossa! Myös muiden kohderyhmien suhteen mietitään tiedottamista ja sen edistämistä.

2. Kunnan ja korkekouluopiskelijoiden osaamispotentiaalin yhdistäminen, jotta kunta voisi edistää asukkaiden hyvinvointia niukkoina aikoinakin. Vastaavasti Luotsie-hankkeen toinen toteuttaja Saimaan ammattikorkeakoulu on täynnä opiskelijoiden osaamista, jonka toivotaan kanavoituvan maakuntaan valmistumisen jälkeenkin. Käytännön elämän kurssi- ja opinnäytetyöaiheille on tarpeita. Saimaan amk:n eri koulutusaloille on lähdetty levittämään tietoa näistä tarpeista ja etsitään kuinka eri alat voivat tarpeisiin vastata. Toimintaa juurrutetaan hankkeiden ulkopuolella jatkuvaksi malliksi, jossa kuntaorganisaatio voi saada uudenlaista näkemystä nuorilta opiskelijoilta ja opiskelijat taas kokemusta työelämästä (esim. projektitöiden avulla).

Myös useita muita nostoja, joita viedä eteenpäin kuntalaisten hyvinvointia edistäen on ollut esillä. Lisätietoa tulossa!


Heini Kähkönen, projektipäällikkö

torstai 6. lokakuuta 2016

Osta miult! Imatralla 1.11. klo 13-18

Osta miult! -tapahtuma esittelee eteläkarjalaisten ammattilaisten laatutöitä yritysasiakkaille.
Tapahtuma järjestetään Imatralla Siitolan kartanolla ti 1.11. klo 13–18. Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy ja ovet ovat avoinna kaikille. TERVETULOA!

Lisäksi yritysasiakkaat voivat sopia ennakkoon omiin tarpeisiinsa räätälöityjä treffejä: esimerkiksi tapaamisia, joissa saa kohdistetusti tietoa persoonallisesta tuotemallistosta tai ohjelmapalvelusta (jos tämä kiinnostaa, ota yhteyttä: heini.kahkonen(at)humak.fi).

Tapahtuma tuo paikallista luovan alan osaamista esille sekä luo potentiaalisille asiakkaille mahdollisuuden löytää useita laadukkaita palvelun- ja tuotteidentarjoajia yhdellä kertaa. Ajankohta marraskuussa on sopivasti juuri ennen pikkujoulujen ja joululahjahankintojen aikaa. Paikalliseen ammattiosaamiseen panostamalla voi erottautua, säästää aikaa sekä tarjota asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja työntekijöille parempaa.




Osta miult! –tapahtumassa paikalla on maakunnan tuoreimmat ideat liikelahjoihin ja –palveluihin sekä tarjolla työ- ja tuotenäytteitä ja maistiaisia.

Esillä nämä tekijät – taatusti paikallista:
Artemano Acoustics, Balabin ay., Draamasaapas, Hito hyvä, Hyvinvoinnin välitystoimisto / Toisenlainen joululahja, Hyvinvoinnin Vuoksi, Karoliina Kynttilä, kuvataiteilija Jari Koskimäki, MielenMelodiat, Osuuskunta Vuoksen taitajat, kuvataiteilija Pirjo Tikkinen, SisustusFuksia, Susannan työhuone, taideseppä Antti Nieminen, Teija Rossi, kuvataiteilija Tuukka Teponoja, Virkkukoukkunen sekä Kaakon taiteen Tekijät-sivusto.

Lisätiedot tekijöiden tuotteista ja palveluista päivittyvät tilaisuuden FB-tapahtumaan sekä tästä blogista löytyvälle tapahtumasivulle.

Kaikille avoimet ovet esittelypisteille ovat auki klo 13–18.  TERVETULOA!
Paikka: Siitolan kartano, Siitolan katu 2, 55120 Imatra

Tilaisuuden järjestävät Humanistinen ammattikorkeakoulu, Saimaan ammattikorkeakoulu ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy (KEHY).

Ennen tilaisuutta KEHY toteuttaa liikelahjakyselyn yrityksille ympäri Etelä-Karjalan. Vastausten perusteella KEHY auttaa yrityksiä löytämään omiin tarpeisiin sopivat palvelun/tuotteiden tarjoajat.
Kyselyn löydät tämän linkin takaa.


Lisätietoja:

Heini Kähkönen, Humak, puh. 020 7621 368, heini.kahkonen(at)humak.fi
Laura Peuhkuri, KEHY, puh. 044 7607266, laura.peuhkuri(at)kehy.fi